WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

AfspraakMaak een afspraak
20 AUGUST 2019   l   TEAM RUNNERS' LAB

Team Runners' lab runs Transalpine Run 2019

Na een eerste deelname in 2016, staat team Runners' lab nu met 2 teams aan de start van Transalpine Run!

2 teams | 273,8 km | 16.150 hoogtemeters | 8 dagen | 4 landen

Transalpine Run is één van de zwaarste, maar tegelijk ook één van de meest spectaculaire trailruns ter wereld. Al lopend doorkruisen de meer dan 250 teams de Alpen door vier landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Dit jaar is het event toe aan zijn 15e editie.

In 2016 nam team Runners' lab al deel met één team. Koen en Senne (foto) liepen toen van Garmish-Partenkirchen in Duitsland naar Brixen in Zuid-Tirol, Italië. Goed voor zo'n 247km met 15.271 hoogtemeters, verdeeld over 7 etappes. Dit jaar staat team Runners' lab met twee teams aan de start. De twee ervaren TAR-lopers splitsen zich op en vormen elk een nieuw team.

Het parcours

Dit jaar bestaat het parcours uit 8 etappes en wordt de Westelijke route gevolgd. De teams starten op 31 augustus in Duitsland en komen op 7 september aan in Italië.

Parcours Transalpine Run 2019Etappe 1 | Oberstdorf - Lech am Arlberg
39,4km - 2343m klimmen - 1714m dalen

Etappe 2 | Lech am Arlberg - St. Anton am Arlberg
27,7km - 1786m klimmen - 1920m dalen

Etappe 3 | St. Anton am Arlberg - Landeck
39,2km - 1968m klimmen - 2479m dalen

Etappe 4 | Landeck - Samnaun
46,3km - 2895m klimmen - 1868m dalen

Etappe 5 | Samnaun - Bergstation Alp Trida
7,8km - 834m klimmen - 149m dalen

Etappe 6 | Samnaun - Scuol
40,5km - 2275m klimmen - 2886m dalen

Etappe 7 | Scuol - Prad am Stilfserjoch
44,9km - 1698m klimmen - 1989m dalen

Etappe 8 | Prad am Stilfserjoch - Sulden am Ortler
31km - 2591m klimmen - 1655m dalen

Team Runners' lab

Beide teams zijn sinds januari volop beginnen trainen voor hun deelname aan TAR. Het was niet altijd evident om de nodige kilometers te halen in combinatie met werk en een gezin. Ook het trainen van voldoende hoogtemeters is niet altijd even gemakkelijk in Vlaanderen. Gelukkig zijn beide teams creatief en gedisciplineerd om toch die kilometers en hoogtemeters in de benen te krijgen.

Als extra training namen ze twee weken geleden deel aan Trail des Fantômes. Koen haalde daar de 2e plaats op de 33km zaterdag en Krijn werd eerste op de 27km zondag. Koen en Senne liepen zowel de 33km op zaterdag als de 27km op zondag, om op die manier al eens te voelen hoe de benen recupereren na 2 dagen lopen met redelijk wat hoogtemeters.

"De terril van Beringen was de laatste maanden mijn vriend en vijand. Ik heb hem langs alle kanten beklommen en overwonnen. Soms was hij lief voor mij en soms deed hij mij pijn. Maar altijd weer kwam ik op de top met een prachtig uitzicht als beloning. Als er 1 plaats is in Vlaanderen waar je hoogtemeters kan maken in een mooie omgeving, dan kan ik de terril alleen maar warm aanbevelen!" - Koen

"Ik liep heel wat trailruns mee in de ardennen als voorbereiding op TAR. Op zondag reed ik regelmatig naar de Citadel van Namen en een helling in Quarreux bij Luik, om daar ook wat extra hoogtemeters te trainen. Soms reed ik zelfs nog naar daar na de werkuren om extra goed te verzuren. De prachtige zonsondergang kreeg ik er gratis bij." - Senne

“Waarom doe ik mezelf dit aan? Trappen op en neer lopen in de fietserstunnel... Een noodzakelijk kwaad, wegens gebrek aan hellingen in Antwerpen. Het deed dan ook enorm deugd om tijdens mijn vakantie wat hoogtemeters te trainen in de natuur.” - Nick

Team 1 | Koen & Krijn

Team Runners' lab run Transalpine run 2019 - Koen en Krijn

Koen en Krijn hebben een lang loopverleden samen. Al sinds hun 16e kwamen ze elkaar regelmatig tegen op steeple wedstrijden, waar ze verschillende duels uitgevochten hebben. Met hun PR’s van 8.35 en 8.17 op de 3000 steeple staan ze nog steeds hoog op de Belgische ranglijsten. Ze zaten samen op de topsportschool, dus kennen elkaar door en door.

Koen werd in 2009 zaakvoerder van runners’ lab en nam vorig jaar Krijn op in zijn team als adviseur in Paal.
"Ik wist welke kwaliteiten Krijn had, dus voor mij was hij een super goeie aanvulling voor ons team." - Koen

"Toen ik 3 jaar geleden de Instagram foto's van Koen en Senne zag verschijnen tijdens de Transalpine Run, was ik onmiddellijk verkocht. Die wedstrijd wil ik ook meedoen! Dwars over de Alpen lopen en op plaatsen komen waar het merendeel van de wereldbevolking nooit maar dan ook nooit zal komen. Check, I'm in! And the most fun part? It is a race!" - Krijn
.

Team 2 | Nick & Senne

Team Runners' lab run Transalpine run 2019 - Nick en Senne

Nick werkt al 10 jaar bij runners' lab en is winkelverantwoordelijke in Zwijndrecht. Senne is adviseur in Zaventem, sinds de opening van de winkel in 2015.

Door hun verschillende achtergrond en ervaringen binnen het lopen, zullen ze elkaar goed aanvullen. Nick is enorm sterk op de explosieve stukken, met zijn achtergrond als top 800m loper (1.47). Senne heeft al heel wat ervaring met ultraruns. Zo liep hij eind vorig jaar "The Exodus 100 Mile" in Wales. Senne heeft net als Koen al ervaring met deze zware wedstrijd en zal Nick dus goed kunnen bijstaan tijdens de TAR.

“Toen ik begon te werken bij runners’ lab, zorgde een promofilm van Transalpine Run ervoor dat deze wedstrijd op mijn wishlist kwam te staan. Ik hoop dat Senne meer compassie heeft voor mij dan Koen voor hem tijdens hun vorige deelname aan TAR. Mijn talent ligt alvast niet op die lange afstanden, maar het is oh zo genieten om de finish te bereiken!” - Nick

Volg elke etappe van deze toppers!

Via facebook zullen we elke avond een verslag delen van de etappe van die dag.
Vanaf vrijdag 30 augustus kunnen jullie via instagram live alles volgen via onze stories.

Tags: Transalpine Run, Runners' lab Flandriens, Trail Running, Team Runners' lab


the latest news

Het belang van een juiste sportbeha deze maand extra in de kijker

De maand november staat bij Runners’ lab volledig in het teken van sportbeha’s! Deze maand schenken we extra aandacht aan dit thema zodat iedereen zich bewuster wordt van het belang van een juiste sportbeha. Ontdek snel meer over deze actiemaand.

Tags: sportbeha specialist, Runners' lab sportbeha, sportbeha

RUNNERS' LAB

Bel Friday | Actieweekend bij Runners’ lab om lokaal kopen te promoten

Runners’ lab is met trots één van de deelnemende winkels aan Bel Friday. Door deel te nemen aan deze actie (29.10-02.11) willen we het belang van lokaal shoppen in de kijker zetten. Koop lokaal en profiteer van onze mooie actie.

ADVIES

Alles wat je moet weten over de DEXA-scan

Uit hoeveel spiermassa bestaat jouw lichaam? Hoe sterk is jouw beendergestel? Heb je een beenlengteverschil? Het zijn maar een paar vragen waarop de DEXA-scanner je een antwoord geeft. Lees hier wat dit apparaat allemaal in zijn mars heeft.

Tags: beenlengteverschil, botdensiteit, lichaamssamenstelling, DXA, DEXA


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË