WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

AfspraakMaak een afspraak
02 APRIL 2020   l   TEAM RUNNERS' LAB

Loopevents en wedstrijden geannuleerd. Wat nu ?

Een debuut op de marathon, deelname aan de Antwerp 10 Miles of een eerste trail wedstrijd. Vele lopers hadden mooie plannen gemaakt. Helaas kwam er een rood kruis door de voorjaarsloopkalender. Een logische beslissing in deze moeilijke periode.

Running is not cancelled

Blijf bewegen, keep on running.

Vele wedstrijden zijn al verplaatst naar het najaar, andere events zullen pas terug doorgaan in 2021. Wanneer er terug een borstnummer kan opgespeld worden, blijft een vraagteken. Maar ook zonder die wedstrijdsplanning, kan er gelopen worden. Onze overheid laat immers lopen toe! Ze raden het zelfs aan, mits je de nodige maatregelen respecteert.

Zorg voor afwisseling, een nieuw parcours of een uitdaging

Verken je gemeente of stad en kies eens voor dat toertje dat je anders nooit loopt. Afwisseling doet lopen, dus maak er een challenge van. Doorkruis al de straten in je omgeving, maar kies ook eens voor dat stukje park of bos. Hier vind je vaak verborgen paadjes die jouw tocht net een stuk spannender maken. Figuurtjes, hartjes lopen of al lopend woorden vormen, zijn ook een leuk alternatief.

Test sportvoeding uit

Deze wedstrijdloze periode is ideaal om eens sportvoeding uit te testen. Op deze manier ben je weer beter voorbereid op het moment dat er wel terug een startschot klinkt. Neem zeker bij een langere training voldoende vocht en energie mee.

Motiveer elkaar

Hou contact met je loopvrienden in deze periode. Elkaar motiveren is heel belangrijk. Hoe ga jij om met deze situatie? Heb je nog de moed en energie om verder te trainen? Heb je tips die andere lopers kunnen inspireren? Laat ons weten hoe jij nu traint, noem ons in je verhalen en foto's op facebook en instagram, zo kunnen wij jouw verhaal, tips en motivatie delen met alle andere lopers. Zo leren we van elkaar en worden we samen sterker!

Wat doen onze toppers binnen #teamrunnerslab nu ook hun sportieve doelen in het voorjaar wegvallen?

ALI HAMDI

team-runners-lab-ali-hamdi1500m loper, Belgisch kampioen indoor & korte cross

"In eerste instantie heerst ontgoocheling. Maar al snel leer je de dingen relativeren en kijk je gewoon vooruit. Dit is de ideale gelegenheid om aan mijn zwaktes te werken. Wat mij nu motiveert, is om extra zorg te dragen voor mijn lichaam zoals dagelijkse stabilisatie trainingen. Daarnaast focus ik ook meer op het uithoudingsvermogen."

ANGELO VANDECASTEELE

team-runners-lab-angelo-vandecasteeleDuatleet, bronzen medaille WK elites standard distance

"Ik zie de huidige periode als een soort winter / off season, waar ik vooral het amusement en het minder dwingende opzoek. Sterker worden naar volgend jaar is de boodschap, want ik vrees dat er niet veel wedstrijden meer betwist zullen worden in 2020."

JONAS VANDEVYVERE

team-runners-lab-jonas-vandevyvereDuatleet, Europees en Wereldkampioen Age group 25-29

"Samen met mijn trainer nemen we de komende 3 weken wat als rustige periode. Conditie onderhouden met duurtrainingen en rustige loopjes. Daarna zien we wel of we verder kunnen opbouwen naar het WK duathlon in Zofingen (september) als dit zal doorgaan. Genieten van de zon en de sport zal je gezondheid alleen maar goed doen. Keep your head up & keep on running!"

KATRIEN VERSTUYFT

team-runners-lab-katrien-verstuyftTriatlete, 2x Olympiër

"Voorlopig verandert er niet veel in onze aanpak, behalve dat de eerste wedstrijden van het seizoen wegvallen. Die gingen we gebruiken als vermogenstrainingen in de opbouw naar de piekwedstrijden in juni en vooral augustus. Die wedstrijden worden nu vervangen door specifieke trainingen. Helaas zijn er wel geen alternatieven voor de zwemtrainingen en focus ik me nu enkel op het lopen en fietsen. Hopelijk mogen we snel weer van start gaan in wedstrijden. Is dat niet het geval, dan beginnen we gewoon met een nieuwe opbouw en proberen we om sterker uit deze periode te komen."

MANUELA SOCCOL

team-runners-lab-manuela-soccolUltraloopster, deelname Olympische Spelen & WK marathon

"Hakuna matata! Ik heb dit altijd een geweldig motto gevonden en zeker toepasselijk voor deze periode. Ik had sowieso een lange termijn planning (kwalificatie Western States & UTMB) en mits enkele aanpassingen op korte termijn, behoud ik deze zeker. Deelname aan de Comrades en het WK 100km zit in een onzekere fase, maar ik zou ermee kunnen leven mochten beide wedstrijden afgelast worden. Ik blijf basis trainen en geniet des te meer van alles wat de natuur ons geeft."

YANNICK MICHIELS

team-runners-lab-yannick-michielsOriëntatieloper, nummer 1 op de Sprint Orienteering Wereld Ranglijst

"Momenteel heb ik nog geen uitsluitsel of het WK Orienteering (begin juli) in Denemarken wel of niet zal doorgaan. Daarom blijf ik ook doortrainen zoals we origineel gepland hadden, maar dan vanuit België. Specifieke kaart en orienteering trainingen zijn even niet mogelijk, wegens dit een verplaatsing met de auto vraagt. Hierdoor wissel ik duurtrainingen af met specifiek snelheidswerk om alle aspecten te blijven onderhouden."Zorg voor elkaar, maar blijf bewegen!
#keeponrunning & #keeponwalking

Tags: Team Runners' lab


the latest news

ADVIES

Alles wat je moet weten over de DEXA-scan

Uit hoeveel spiermassa bestaat jouw lichaam? Hoe sterk is jouw beendergestel? Heb je een beenlengteverschil? Het zijn maar een paar vragen waarop de DEXA-scanner je een antwoord geeft. Lees hier wat dit apparaat allemaal in zijn mars heeft.

Tags: beenlengteverschil, botdensiteit, lichaamssamenstelling, DXA, DEXA

TEAM RUNNERS' LAB

London Marathon Davinia en Aaron | Verhaal van euforie op London Bridge en verzuring tot achter de oren

Davinia en Aaron stonden begin oktober beiden met een concreet doel voor ogen aan de start van de London Marathon. Ze beten allebei hun tanden stuk op die verhoopte tijd, maar blikken ondertussen wel terug op een onvergetelijke ervaring. Hun verhaal.

Tags: New Balance, London Marathon, Virgin Money London Marathon, Team Runners' lab

WEBSHOP

Vijf vragen aan nieuwkomer SAYSKY

Onbekend is onbemind. Daarom laten we jou kennismaken met SAYSKY, een nieuw kledingmerk in ons gamma. Een kledingmerk dat er bovendien niet voor terugdeinst om uit te pakken met slogans als ‘Fuck the norm’. Een kledingmerk met een verhaal.

Tags: SAYSKY


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË