WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

AfspraakMaak een afspraak
24 AUGUST 2020   l   WEBSHOP

HOKA | Nieuwe modellen onder de loep genomen

HOKA heeft het afgelopen jaar weer drie gloednieuwe loopschoenen aan hun catalogus toegevoegd, geïnspireerd op hun voorganger. De HOKA Clifton 7, Rincon 2 en Arahi 4 hebben dan ook de lastige taak om beter te doen dan hun voorgangers.

Enkele van onze adviseurs namen de proef op de som en doorkruisten de bospaden, looppistes of wegen bij hen in de buurt met de nieuwe schoen aan de voet. Hun relaas.

Clifton 7 – “Verbazend fris gevoel aan overgehouden”

De Clifton 7 is ondertussen al een certitude bij HOKA en behoort tot de all-time favorite modellen binnen dit merk. De EVA-middenzool en het draagcomfort zijn gelijkaardig aan de voorgaande versies. Aan het bovenstuk uit technisch mesh werden wel verbeteringen aangebracht om het comfort en ademend vermogen op te krikken. De rockertechnologie moet bovendien zorgen voor meer stabiliteit en een soepelere afrol. Onze adviseurs begonnen met deze opgesomde karakteristieken in het achterhoofd aan hun looptrainingen en konden het comfort en de vlotte afrol alleen maar bevestigen.
hoka-one-one-clifton-7-dameshoka-one-one-clifton-7-heren

“Normaal ben ik absoluut geen fan van zachte, dempende schoenen, maar de Clifton 7 heeft daar verandering in gebracht door zijn comfort en licht gewicht. Na een geslaagde duurloop heb ik ook maar meteen getest of de schoen bestand was tegen het snellere werk. Dat was hij zeker! Ik hield er na mijn training een verbazend fris gevoel aan over en heb helemaal niets gevoeld aan mijn kuiten, iets wat bij mij toch een heikel punt blijft. De vlotte afrol die het model beweert te hebben was ook zeker aanwezig. Dit model is en blijft een absolute topper in hun gamma.”

Rincon 2 – “Toen het tempo omhoog ging, kwamen sterktes van de schoen naar boven”

Voor wie het graag wat sneller mag gaan, lijkt de Rincon 2 de ideale schoen. Naast een goede demping speelde het HOKA-team naar eigen zeggen ook in op een zachte en gewichtloze bouw, zonder te moeten inboeten op vlak van stevigheid rond de middenvoet. De voorvoet zou bovendien uitgerust zijn met een beter ademend comfort. Conclusie van ons experten team: “No go voor het tragere werk, ideaal wanneer het gaspedaal ingedrukt mag worden”.

hoka-one-one-rincon-2-heren
“Ik bouwde de snelheid gestaag op tijdens mijn eerste testloop. Tijdens de eerste trage kilometers stoorde ik mij aan de zachtheid van de schoen. Wanneer het tempo werd opgedreven moest ik mijn mening herzien en kwamen de sterktes van de schoen naar boven. Ik was verbaasd door de goede reactiviteit bij de hogere tempo’s. Snelheden van 15km/u werden moeiteloos gehaald met deze Rincon 2, dus een aanrader om in je collectie te hebben. Mijn steunzolen konden ook probleemloos ingelegd worden en vormden geen struikelblok. Enig minpuntje: ik vrees een beetje voor de duurzaamheid van de schoen, dus goed afwisselen met andere schoenen lijkt mij aangewezen.”

Arahi 4 – “Aangenaam verrast door lichtheid en zachte demping”

Bij de HOKA Arahi 4 werd volop geïnnoveerd op vlak van ondersteuning en maximale demping. De gepatenteerde J-Frame stabiliteitstechnologie in combinatie met de Meta-Rocker moet dan ook voor een soepele en vlotte afwikkeling van de voet zorgen. De zachte en lichte tussenzool draagt dan weer bij tot de demping om je lichaam optimaal te beschermen tijdens het lopen. Ook hier stuurden wij een kennerspubliek op pad.

hoka-one-one-arahi4-herenhoka-one-one-arahi-4-dames
“Ik was al fan van de Arahi 3, maar hun opvolger moet zeker niet onderdoen. De Arahi 4 kon mij zowel bij een rustigere duurloop, als bij een intervaltraining bekoren. Bij het afzetten voelde ik voldoende ondersteuning en dat gevoel bleef de hele training aanwezig. Ik liep in het verleden vaak met stuggere, zwaardere modellen, dus ik was aangenaam verrast door de lichtheid en zachte demping van deze schoen. Het sterk ventilerend bovenwerk was bovendien een extra pluspunt. Ondanks de hoge temperaturen ondervonden mijn voeten weinig hinder van de warmte. Kortom: aangename ervaring.”

Verkrijgbaar in onze webshop

Onze adviseurs zijn er alvast van overtuigd dat deze modellen van HOKA heel wat lopers kunnen bekoren. Ontdek alle modellen in onze webshop.

Persoonlijk advies op maat in onze winkels

Het vinden van een geschikte loopschoen blijft echter heel persoonlijk. Een grondige individuele loopanalyse kan je helpen om de juiste loopschoen te selecteren die bij jouw loopstijl en voetafwikkeling past. Benieuwd? Maak dan zeker een afspraak bij onze adviseurs voor een persoonlijke loopanalyse om deze modellen uit te testen.

Tags: hoka, Rincon 2, Arahi 4, Clifton 7, Team Runners' lab


the latest news

Het belang van een juiste sportbeha deze maand extra in de kijker

De maand november staat bij Runners’ lab volledig in het teken van sportbeha’s! Deze maand schenken we extra aandacht aan dit thema zodat iedereen zich bewuster wordt van het belang van een juiste sportbeha. Ontdek snel meer over deze actiemaand.

Tags: sportbeha specialist, Runners' lab sportbeha, sportbeha

RUNNERS' LAB

Bel Friday | Actieweekend bij Runners’ lab om lokaal kopen te promoten

Runners’ lab is met trots één van de deelnemende winkels aan Bel Friday. Door deel te nemen aan deze actie (29.10-02.11) willen we het belang van lokaal shoppen in de kijker zetten. Koop lokaal en profiteer van onze mooie actie.

ADVIES

Alles wat je moet weten over de DEXA-scan

Uit hoeveel spiermassa bestaat jouw lichaam? Hoe sterk is jouw beendergestel? Heb je een beenlengteverschil? Het zijn maar een paar vragen waarop de DEXA-scanner je een antwoord geeft. Lees hier wat dit apparaat allemaal in zijn mars heeft.

Tags: beenlengteverschil, botdensiteit, lichaamssamenstelling, DXA, DEXA


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË