Voor SCHOENADVIES werken wij uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

22 FEBRUARY 2021   l   RUNNERS' LAB

40 jaar Runners’ lab | Groei over de jaren heen

Runners’ lab bestaat ondertussen reeds meer dan veertig jaar. We kunnen dus terugkijken op een lange loopbaan. We gunnen jullie dan ook meer inzage in de geschiedenis en evolutie van Runners’ lab. Lees het hier allemaal.

Loopspeciaalzaak sinds 1980

De Runners’ lab die in 1980 zijn deuren opende in Beveren, en toen overigens nog een heel andere naam droeg, is niet meer. Jaar na jaar groeide het bedrijf zienderogen. Zowel het team als de winkels breidden uit. De visie en doelen bleven echter doorheen de jaren onveranderd: Elke klant blessurevrij laten lopen en hen inspireren. Hoe de evolutie in zijn werk ging, laten we graag vertellen door enkele vaste waarden die hier aan hebben bijgedragen.Een beknopt overzicht van wat je allemaal kan terugvinden in deze jubileumspecial:

Van kleine elektronicawinkel tot bloeiende loopspeciaalzaak

Allereerst lieten we, hoe kon het ook anders, Jempi Wilssens en Lut Staut aan het woord. Jempi is de bezieler van dit hele project en kon altijd rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw Lut. Met zijn revolutionaire aanpak en zijn gezonde dosis lef scoorde hij in binnen- en buitenland. Na enkele jaren was ook Lut volledig verknocht aan de zaak en ondertussen is ze hier niet meer weg te denken. Lees in hun interview alles over het ontstaan van Runners’ lab.
jempi-wilssens-lut-staut-runnerslab-40jaarjempi-wilssens-lut-staut-runnerslab-40jaar
Ontdek het ontstaan in

Van timide profatleet tot overtuigende bedrijfsleider

Op zijn 28 ste kreeg Koen Wilssens de vraag van Jempi of hij het bewind wou overnemen. Koen, die in zijn jeugd als profatleet furore maakte op de atletiekpiste, twijfelde geen seconde. Hij nam het stokje over van zijn vader en bouwde Runners' lab verder uit. Zijn competitief karakter kan hij zelfs na zijn profbestaan maar moeilijk wegsteken. Deze karaktereigenschap is één van de zaken die hem typeren als bedrijfsleider. Koen en Jempi lijken op veel vlakken op elkaar, maar in dit interview wordt duidelijk dat de twee zeker geen exacte kopie zijn van elkaar.
Koen-Wilssens-40-jaar-runnerslabKoen-wilssens-40-jaar-runnerslab-steeple

Lees er meer over in
Deel 2


De drijvende kracht achter ons atelier

Ons atelier maakt een belangrijk deel uit van Runners’ lab. Patrick Merckx leidt dit al jaren in goede banen. Hij staat in voor het maken van de steunzolen, voert schoenaanpassingen uit en doet de herstellingen. Dankzij zijn lange carrière bij Runners' lab heeft hij al oneindig veel leuke anekdotes verzameld die hij met plezier deelt. Hij vertelt onder meer over de vroegere locatie van zijn atelier, welke enorme uitdagingen hij al tot een goed einde heeft gebracht en over zijn eigen atletiekcarrière.
Lees het verhaal van Patrick in

Wie zorgt er voor ons uitgebreid productaanbod?

De ene is soms wat ongeduldig en onrustig, de andere heeft dan weer een ongelofelijke kalmte over zich. Samen vormen Eddy D’Hondt en Natasja Vansteenkiste een sterk duo, zowel op als naast de werkvloer. Eddy en Natasja staan beiden in voor de productaankoop bij Runners’ lab. Ook zij begonnen hun carrière nog in de vestiging in Beveren waardoor zij inmiddels zijn uitgegroeid tot twee gevestigde waarden in de zaak. Hoe ze bij Runners’ lab verzeild zijn geraakt, wat hun job juist inhoudt en hoe hun job doorheen de jaren is veranderd kwam allemaal aan bod in dit interview.
Ontdek meer over dit duo in
Deel 4


Wordt vervolgd…

Tags: since1980, 40jaar


the latest news

WEBSHOP

Merk in de kijker | BLACKROLL® vermindert spierpijn en bevordert herstel

Oorspronkelijk focuste BLACKROLL® op atleten door producten te ontwikkelen die aan de hand van zelfmassage de spierpijn kon verlichten. Inmiddels zijn hun producten veel breder inzetbaar. Lees hier alles over dit merk en zijn producten.

Tags: Blackroll, Merk in de kijker

WEBSHOP

Minder impact bij het lopen dankzij horizontale demping

In een land waar het zoeken is naar bossen is het geen verrassing dat lopers vaak opteren voor de typische asfaltwegen om op te lopen. Een goede variatie in loopondergrond is echter geen overbodige luxe om de impact op je gewrichten te beperken.

Tags: Loopondergrond, Demping, Cloudtec, On

WEBSHOP

Merk in de kijker | Karhu, al een eeuw lang in de ban van efficiënt lopen

In 1916 was er voor het eerst sprake van Karhu. Inmiddels zijn we een eeuw verder en kan het sportmerk terugkijken op een rijke geschiedenis. Met hun biomechanische aanpak en focus op efficiënt lopen weet Karhu heel wat harten te veroveren.

Tags: Merk in de kijker, Karhu


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË