Voor SCHOENADVIES werken wij uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

22 FEBRUARY 2021   l   WEBSHOP

Merk in de kijker | BLACKROLL® vermindert spierpijn en bevordert herstel

Oorspronkelijk focuste BLACKROLL® op atleten door producten te ontwikkelen die aan de hand van zelfmassage de spierpijn kon verlichten. Inmiddels zijn hun producten veel breder inzetbaar. Lees hier alles over dit merk en zijn producten.

Maak komaf met pijnlijke spieren

BLACKROLL® vond in 2007 zijn oorsprong in Duitsland, waar nog steeds de meerderheid van hun producten wordt geproduceerd. Over de jaren heen veranderde hun visie en groeide hun aanbod. Daar ze in de beginperiode enkel focusten op atleten, zijn hun producten nu toegankelijk voor een breder publiek.

Iedereen die een manier zoekt om zijn of haar spieren te laten ontspannen, wil afrekenen met pijntjes, sneller wil herstellen of kortweg sterker wil worden, kan profiteren van deze producten. Een team van wetenschappers, medische professionals, therapeuten en atleten werkt nauw samen om er zeker van te zijn dat de producten door middel van zelfmassage hun doelen kunnen waarmaken.

Wat is het doel van BLACKROLL® producten?

De producten van BLACKROLL® die we bij Runners’ lab hebben zijn speciaal ontwikkeld om aan ‘self myofascial release’ te doen. Dit wil zeggen dat ze pijnpunten in je spieren, de zogenaamde triggerpoints, opsporen. Door enkele minuten over deze plaats te rollen en druk te zetten met je eigen lichaamsgewicht, zal de spierpijn afnemen, verbetert de doorbloeding en kan je hersteltijd na een inspanning afnemen.
Niet alleen sporters hebben hier baat bij. Na een lange dag zitten of eenzijdige belasting tijdens dagdagelijkse activiteiten kan zelfmassage eveneens wonderen doen. De korte pijn waar je tijdens de massage doormoet, is het achteraf meer dan waard.

Foam rollers

Foam rollers, je hebt ze in verschillende maten en vormen. Dat is niet om het ingewikkeld te maken, maar wel om nog breder inzetbaar te zijn.

De BLACKROLL® standaard foam roller is een ideaal instapmodel. Wanneer je iets meer uit je massage wil halen, is de BLACKROLL® Groove standaard foam roller de volgende stap. De aanwezigheid van groeven op het oppervlak zorgen voor een licht vibrerend effect tijdens het rollen en leiden tot een sterker massage-effect. De BLACKROLL® twin foam roller is vooral bedoeld voor gebruik op de rug aangezien de uitholling in het midden je ruggengraat spaart. De structuur van het materiaal in het middelste deel zal minder druk geven, maar zal wel de huid stimuleren. De kuit is eveneens makkelijk los te maken met dit model.

Tenslotte is er nog de BLACKROLL® mini flow foam roller. Deze kleinere versie maakt dat er intensief gewerkt kan worden op kleinere oppervlakken zoals de voeten, handen, armen…

Fascia ball

De BLACKROLL® Fascia Ball 08 heeft dezelfde werkwijze als de foam rollers. Door zijn kleine omvang en vorm kan hij specifiekere plaatsen of moeilijkere bereikbare plaatsen op je lichaam zoals je nek, schouders en borst beter bereiken. Ook dieper gelegen spiergroepen kunnen op deze manier aangesproken worden.

Weerstandsbanden

Ook de BLACKROLL® Loop Band Sets weerstandsbanden vormen een perfect middel om blessures tegen te gaan. Door middel van de juiste oefeningen kan je met deze banden je kleinere spierketens versterken en je stabiliteit verbeteren. Dankzij de verschillende sterktes in banden kan je makkelijk variëren in oefeningen en blijft het ook uitdagend.

Running box

Wil je zeker zijn dat je alle ‘essentials’ in huis hebt? De BLACKROLL® Running Box bevat een mix van de belangrijkste producten die elke loper kan gebruiken ter ondersteuning van zijn of haar looptrainingen.

BLACKROLL® App

De massage moet je volledig zelf doen, maar toch laat BLACKROLL® je niet aan je lot over. Met hun gratis app begeleiden ze je aan de hand van afbeeldingen, instructies en filmpjes doorheen het hele proces. Ze helpen je niet alleen bij het verlichten van pijn, maar hebben ook allerlei tips om je herstel te promoten na een inspanning én zelfs om je (kleine) spiergroepen te versterken. Daarbij kunnen de BLACKROLL® Loop Band Sets ongetwijfeld ook helpen.

Recyclebare materialen

Meer en meer merken houden rekening met het duurzaamheidsaspect, zo ook BLACKROLL®. Een verantwoorde productie die het ecosysteem niet te hard onder druk zet is één van de prioriteiten van het merk. Het foam in hun producten is ook 100% recyclebaar, vrij van chemicaliën en voldoet aan strikte kwaliteitseisen. Hun ecovriendelijk karakter trekken ze ook door naar hun verpakking die voor 90% uit gerecycleerd materiaal bestaat.

Beschikbaar bij Runners’ lab

Als premium dealer van BLACKROLL® zijn wij bij Runners’ lab heel trots dat een groot deel van hun assortiment in ons eigen ‘branded’ jasje is gestoken. Deze producten zijn stuk voor stuk verkrijgbaar bij Runners’ lab, zowel online als in onze fysieke winkels. Bekijk ze online voor meer info of kom langs in één van onze winkels om ze te ontdekken en voor persoonlijk advies.

Tags: Blackroll, Merk in de kijker


the latest news

RUNNERS' LAB

40 jaar Runners’ lab | Groei over de jaren heen

Runners’ lab bestaat ondertussen reeds meer dan veertig jaar. We kunnen dus terugkijken op een lange loopbaan. We gunnen jullie dan ook meer inzage in de geschiedenis en evolutie van Runners’ lab. Lees het hier allemaal.

Tags: since1980, 40jaar

WEBSHOP

Minder impact bij het lopen dankzij horizontale demping

In een land waar het zoeken is naar bossen is het geen verrassing dat lopers vaak opteren voor de typische asfaltwegen om op te lopen. Een goede variatie in loopondergrond is echter geen overbodige luxe om de impact op je gewrichten te beperken.

Tags: Loopondergrond, Demping, Cloudtec, On

WEBSHOP

Merk in de kijker | Karhu, al een eeuw lang in de ban van efficiënt lopen

In 1916 was er voor het eerst sprake van Karhu. Inmiddels zijn we een eeuw verder en kan het sportmerk terugkijken op een rijke geschiedenis. Met hun biomechanische aanpak en focus op efficiënt lopen weet Karhu heel wat harten te veroveren.

Tags: Merk in de kijker, Karhu


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË