WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

AfspraakMaak een afspraak
18 AUGUST 2021   l   WEBSHOP

Merk in de kijker | Mizuno, een 'wave' aan techniciteiten

Hun oorsprong kenden ze lang geleden in Japan. Toch kregen wij als loopspeciaalzaak dit sportmerk al jaren geleden in het vizier. De Mizuno Wave Technologie is één van de technieken die wij graag terugzien in hun loopschoenen.

Meer dan honderd jaar terug in de tijd

Voor de beginselen van Mizuno moeten we helemaal terug naar 1906. Ruim honderd jaar geleden kregen de broers Mizuno – God mag weten hoe ze op hun merknaam kwamen – het idee om hun grote passie voor sport te bundelen en samen een sportwinkel op te starten. Vijf jaar na de opstart begonnen ze zelf sportartikelen te produceren. Met hun eigen producten streven ze ernaar om sporters van elk niveau naar de best mogelijke prestaties te stuwen. Dit door nooit toegevingen te doen op vlak van kwaliteit en functionaliteit.

Steeds verder verfijnde Wave Technologie

In 1997 kwam Mizuno aankloppen met een nieuwe technologie. Dit in een meer dan verdienstelijke poging om hun filosofie nog meer kracht bij te zetten. De Wave Technologie in de middenzool is nadien continu bijgeschaafd waardoor deze techniek nu, zo’n 24 jaar later, nog altijd meegaat. De inbreng van deze golvende kunststofplaat of foam garandeert een juiste portie stabiliteit en demping bij elk contact met de grond. Vervolgens zorgt deze techniciteit bij de afzet voor extra veerkracht, elke pas opnieuw.

Een 'wave' aan voordelen

Wat deze technologie zo uniek maakt is zijn golvende vorm waardoor hij in eerste instantie als dempingssysteem fungeert. De impact die je lichaam bij elke landing moet verwerken wordt dankzij deze specifieke vorm teruggeleid. De golvende plaat wordt namelijk ingedrukt waardoor de impact beter wordt verdeeld en de schok deels wordt opgevangen. Na de klap volgt het springveer-effect. De plaat neemt namelijk opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aan en lanceert je extra bij de afzet. Deze technologie is interessant voor zowel neutrale lopers, als voor lopers die overproneren en dus ondersteuning kunnen gebruiken in hun schoenen. In anti-pronatieschoenen wordt de plaat of het foam steviger gemaakt aan de binnenkant waardoor het naar binnen bewegen van de enkel bemoeilijkt wordt zonder een vlotte afrolbeweging van de voet te blokkeren.

Wave Plate vs. Foam Wave

Ondertussen bestaat de Wave technologie in meerdere gedaantes. Enerzijds is er de Wave kunststofplaat, anderzijds is er het Mizuno Foam Wave. In tegenstelling tot de kunststofplaat wordt er bij het Foam Wave gebruik gemaakt van twee zachte foams met een golvende vorm die op elkaar gelegd worden. Deze bundeling van krachten zorgt voor een zachter en soepeler pasgevoel met daarbij nog een vleugje extra demping. Beide technieken zijn echter terug te vinden in zowel neutrale als gesteunde modellen. Bij gesteunde modellen komt de plaat of het foam aan de binnenzijde net iets hoger dan aan de buitenzijde.

Modellen die kunnen rekenen op Wave Technologie

Het zou je gezien hun naam niet mogen verbazen, maar deze technieken zijn terug te vinden in de Mizuno Wave Inspire, Wave Horizon en Wave Paradox, drie modellen die je ook in onze winkel kan terugvinden. Ondanks dat dit trio volledig is uitgerust met deze techniek en ze alle drie stabiliteit garanderen, verschillen ze onderling toch van elkaar.

Drie keer stabiliteit, drie keer anders

De Mizuno Wave Inspire beschikt over de traditionele kunststofplaat die aan de binnenkant nog extra wordt verstevigd. De Wave Plate zit ook iets hoger zodat er net onder deze plaat voldoende ruimte is voor een veerkrachtig foam. Deze eigenschappen maken van dit model een lichte en dynamische schoen.

De Wave Horizon is dan weer een model dat naast stabiliteit ook heel hard inzet op demping en comfort. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van het Foam Wave, aangevuld met een harder, niet voelbaar materiaal aan de binnenzijde. Mede ook dankzij zijn stevige en stabiele basis en voorvoet zorgt hij voor extra ondersteuning voor zij die dit nodig hebben.

De Wave Paradox sluit het rijtje. In dit model loopt de Wave kunststofplaat helemaal door tot aan de grote teen voor een nog betere ondersteuning. Deze goed gedempte schoen is de stevigste van dit drietal.

Wave Challenge

Naast stabiliteit en eigenheid valt Mizuno ook op door zijn duurzaamheid. Mizuno was namelijk één van de eerste spelers binnen de branche om te streven naar een duurzame toekomst en het behoud van de planeet. In 1991 ontstond zo het CREW21 Project (Conservation of Resources and Environmental Wave21). Lang verhaal kort: Ondertussen is Mizuno al 30 jaar bezig met zich in te zetten voor het klimaat. Om de 30ste verjaardag van hun project te vieren dagen wij je uit om op twee weken tijd evenveel kilometers te lopen. Doe mee aan onze Wave Challenge op de Runners' app, onze eigen mobiele applicatie, en spaar ondertussen strides voor de Friends of Runners' lab Race! Opgelet, deze challenge loopt slechts van 20.08.21 tot 03.09.21.

Laat je adviseren

Wil je weten of jij zo’n stabiele loopschoen nodig hebt en of één van deze drie modellen eventueel voor jou geschikt is? Maak een afspraak in onze winkels zodat wij dit aan de hand van onze eigen Footscan® technologie kunnen nagaan. Geen tijd om langs te komen? Ons WhatsApp-team staat online voor je klaar. Vraag hen gerust om raad zodat zij jou vanop afstand kunnen adviseren. Je kan het WhatsApp-team bereiken door via de webshop rechts onderaan door te klikken op het telefoontje of gewoonweg via het nummer +32 479 05 65 99. Van maandag t/m zaterdag zal het team tussen 9u30 en 18u00 jouw berichtjes zo snel mogelijk proberen beantwoorden.

Tags: Mizuno


the latest news

Het belang van een juiste sportbeha deze maand extra in de kijker

De maand november staat bij Runners’ lab volledig in het teken van sportbeha’s! Deze maand schenken we extra aandacht aan dit thema zodat iedereen zich bewuster wordt van het belang van een juiste sportbeha. Ontdek snel meer over deze actiemaand.

Tags: sportbeha specialist, Runners' lab sportbeha, sportbeha

RUNNERS' LAB

Bel Friday | Actieweekend bij Runners’ lab om lokaal kopen te promoten

Runners’ lab is met trots één van de deelnemende winkels aan Bel Friday. Door deel te nemen aan deze actie (29.10-02.11) willen we het belang van lokaal shoppen in de kijker zetten. Koop lokaal en profiteer van onze mooie actie.

ADVIES

Alles wat je moet weten over de DEXA-scan

Uit hoeveel spiermassa bestaat jouw lichaam? Hoe sterk is jouw beendergestel? Heb je een beenlengteverschil? Het zijn maar een paar vragen waarop de DEXA-scanner je een antwoord geeft. Lees hier wat dit apparaat allemaal in zijn mars heeft.

Tags: beenlengteverschil, botdensiteit, lichaamssamenstelling, DXA, DEXA


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË